Om Rödmossa kennel
Jag som driver Rödmossa kennel heter Yvonne och föder upp Finsk lapphund i hemmiljö. För att du som köpare skall få en trygg familjehund, är jag  noga med att enbart använda friska, Prcd-PRA testade, ögonlysta, de ögonslyses ett flertal gånger under deras liv, Pompes testade , DM testade ,HD-röntgade och ED-röntgade samt mentalt stabila hundar i avel. 

 
De får dagliga promenader eller cykelturer i vårt underbara landskap. Hundarna tränas i lydnad, spår, sök, agility eller drag, att dra kickspark på isen på Piteälv och fika i en snödriva i solen det är ljuvligt

Några av dem har tävlar i spår, lydnad och i utställningar.
För mig är det viktigt att varje hund har en meningsfull sysselsättning.
Valparna får en naturlig social träning av den hemmavarande flocken som består av tikar och ibland också foderhanarna när de är på besök. De får på det viset en naturlig fostran och möjlighet till lek.


Valparna tränas i inkallning, koppelträning, bilåkning och att vistas i olika miljöer. De är med oss hela dagarna i huset och de får tidigt vänja sig vid utevistelse antingen på vår stora terrass och en stor uteplats som hänger ihop med huset och som är lätt för valparna att ta sig till, tillsammans med sin mamma och mig. De blir också vana vid allla ljud som förekommer i ett hem . 

Valparna levereras enligt SKK's bestämmelser. De är id-märkta, registrerade i SKK, avmaskade, vaccinerade, veterinärbesiktade,dolda felförsäkrade i 3år  och levereras tidigast vid 8 veckors ålder. Valparna är försäkrade i 3 år mot dolda fel. Jag skickar också med hundmat som räcker första tiden, koppel och halsband medföljer också och en del annat som varierar från gång till gång. Jag hjälper er att försäkra er valp om ni så önskar.

Jag är momsregistrerad sedan -09 och redovisar ingående och utgående moms varje år till skatteverket Jag har haft tillstånd från Länstyrelsen att bedriva kennel och ha 3st kullar per år eller flera i många år tidigare, men sedan jag flyttade upp till Vidsel har jag endast haft 1-2 kullar/år och har då ej behövt ansöka om tillstånd eftersom man ej behöver ansöka om tillstånd för 1-2 kullar per år . 

Jag har lång erfarenhet av hundar och är väl utbildad. På min meritlista finner du:   
- Djurhomeopat - Problemhundsutbildning - Klickerträning
- Veterinärmedicin - Valputveckling - Viltspår
- SBK- instruktör - Spår - Massage/stretching
- SBK-tävlingsledare - Sök - Tävlingsmeriter i bruks/spår
- Mental utbildning M1 + M2 - Näringslära för hund    och tävlingslydnad, viltspår.

.Mina pälsklingar har eget SPA där de badas och blastras vid behov. De har också eget rum om de vill dra sig lite undan efter en aktiv dag annars vistas de i hela huset.  


Rödmossa kennel
Telefon 070-395 56 36
info@rodmossakennel.se
Allt material på dessa sidor är Copyrightskyddade