Om Rödmossa kennel
Jag som driver Rödmossa kennel heter Yvonne och föder upp Finsk lapphund i hemmiljö. För att du som köpare skall få en trygg familjehund, är jag  noga med att enbart använda friska, Prcd-PRA testade, ögonlysta, de ögonslyses ett flertal gånger under deras liv, Pompes testade , DM testade ,HD-röntgade och ED-röntgade samt mentalt stabila hundar i avel. 
De får dagliga promenader eller cykelturer i vårt underbara  landskap. Hundarna tränas i lydnad, spår, sök, agility eller drag. Några av dem tävlar i spår, lydnad och i utställningar.
För mig är det viktigt att varje hund har en meningsfull sysselsättning.
Valparna får en naturlig social träning av den hemmavarande flocken som består av både hanar och tikar. De får på det viset en naturlig fostran och möjlighet till lek.
Valparna tränas i inkallning, koppelträning och att vistas i olika miljöer.

Valparna levereras enligt SKK's bestämmelser. De är id-märkta, registrerade i SKK, avmaskade, vaccinerade, veterinärbesiktade och levereras tidigast vid 8 veckors ålder. Valparna är försäkrade i 3 år mot dolda fel. Jag skickar också med hundmat som räcker första tiden, koppel och halsband medföljer också. Jag hjälper er att försäkra er valp om ni så önskar. Jag har F-skattsedel och är momsregistrerad sedan -09. Jag har tillstånd från Länstyrelsen att bedriva kennel.

Jag har lång erfarenhet av hundar och är väl utbildad. På min meritlista finner du:   
- Djurhomeopat - Problemhundsutbildning - Klickerträning
- Veterinärmedicin - Valputveckling - Viltspår
- SBK- instruktör - Spår - Massage/stretching
- SBK-tävlingsledare - Sök - Tävlingsmeriter i bruks/spår
- Mental utbildning M1 + M2 - Näringslära för hund    och tävlingslydnad

Lite bilder på hur mina hundars vardag är. Vi har stora lek-/aktivitetsgårdar där hundarna får vara några timmar per dag och leka eller lite träning av agility t.ex  som vi gör ibland. Mina pälsklingar har eget SPA där de badas och blastras vid behov. De har också eget rum om de vill dra sig lite undan efter en aktiv dag annars vistas de i hela huset. Härliga grannar har vi också som vare sig är rädd för oss eller hundarna för dem, en hel familj med älgar som vi matar och ser efter 


Rödmossa kennel
Telefon 070-395 56 36
info@rodmossakennel.se
Allt material på dessa sidor är Copyrightskyddade